Carnet Online Autoveiling

Als je uw tweedehandswagen kan verkopen, doe het dan nu! Auto handelaars zijn als gek op zoek naar tweedehandswagens, dit ondanks de sterk verhoogde prijzen. En de geboden prijzen swingen werkelijk de pan uit.

De prijzen van tweedehands auto’s blijven alsmaar stijgen omdat meer mensen overwegen om een recente tweedehandswagen te kopen doordat nieuwe voertuigen nog steeds niet kunnen aangeleverd worden. En er zijn momenteel maar weinig perspectieven dat dit in de volgende maanden zou veranderen.

Kijken we verder terug en vergelijken we met de periode juist voor de pandemie dan zien we prijsverschillen tot bijna + 50% voor de populairste modellen! Volgens cijfers uit de sector is er vooral veel vraag naar “bijna nieuwe” tweedehands auto’s, wagens tussen 3 en maximaal 5 jaar oud.

Deze prijsstijgingen zijn het gevolg van een aantal factoren.

  • Een wereldwijd tekort aan computerchips die worden gebruikt bij de autoproductie, evenals aan andere materialen zoals koper, aluminium en kobalt, heeft ertoe geleid dat er minder nieuwe voertuigen van de productielijnen rollen. En de vooruitzichten zijn somber. Volgens sommige modellen zou dit tekort tot 2023 kunnen aanhouden!
  • Een tweede factor is dat de Corona versoepelingen de automarkt heeft ontketent waardoor een inhaalbeweging wordt ingezet.
  • Verder zien we dat ook grote fleet klanten de looptijd van hun bedrijfswagens noodgedwongen hebben moeten verlengen omdat ze simpelweg niet kunnen vervangen worden. Dit creëert nu ook een aanvoerschaarste op het 2dehands automarkt terwijl deze bedrijven enorme bestellingen voor nieuwe wagens hebben uitstaan.

Met deze drie factoren is de automarkt in een vicieuze cirkel terechtgekomen.
Dat betekende dat meer en meer kopers zich wel tot de markt voor gebruikte auto’s moeten wenden om hun wagen te vervangen. Deze hogere prijzen of zelfs eventuele verdere stijgingen zullen dus nog enige tijd aanhouden vermits ook op de tweedehands markt snel een schaarste zal ontstaan voor gegeerde modellen.

Deel dit bericht !

Met CarNet België verkoop je uw tweedehandswagen zonder enige kost.