Carnet Online Autoveiling

Het grote verschil zit in de administratie dewelke bij een autoverkoop komt kijken.

Verkoop je een tweedehands auto aan een handelaar, dan doet die de volledige praktische en administratieve afhandeling. Verkoop je echter aan een particulier dan sta je zelf in voor een correcte administratieve afhandeling. We sommen even de aandachtspunten op waarmee je moet rekening houden wanneer je een tweedehandswagen aan een particulier verkoopt:

 • De verkoopovereenkomst : stel dit document in tweevoud op. Vermeld alle verkoper en koper gegevens, de gemaakte verkoopafspraken en alle gegevens van de wagen. Op de site van Mobly vind je meer gedetailleerde uitleg over hoe je een verkoopovereenkomst moet opstellen. Verkoopovereenkomst downloaden.
 • Laat de wagen keuren voor verkoop : let op, de wagen moet uiterlijk binnen 2 maand volgend op de keuring verkocht worden. Anders moet je laten herkeuren.
 • Verplichte documenten bij verkoop : bezorg het keuringsverslag, tweedehands rapport en de car pass aan de nieuwe eigenaar bij overdracht van het voertuig.
 • Andere documenten behorende tot het voertuig :
  • gelijkvormigheidsattest
  • inschrijvingsbewijs
  • aanvraag tot inschrijving van het voertuig(roze formulier)
 • Een niet meer gebruikte nummerplaat terugsturen naar de DIV
 • BTW is niet van toepassing bij een particuliere verkoop

De beste manier om een ​​tweedehandswagen te verkopen, hangt dus volledig af van uw wensen en de hoeveelheid moeite dat u in het verkoopproces wil investeren. Wanneer u ervoor kiest om uw auto particulier te verkopen, houd er dan rekening mee dat de voorbereiding die in advertenties, organisatie en proefritten met mogelijke kopers veel tijd zullen kosten.
Bovendien moet u zich bewust zijn van oplichters die hun slag willen slagen op de particuliere automarkt. Het verkopen via websites of autodealers kan u weliswaar een snelle en gemakkelijke manier garanderen om van uw auto af te komen, maar de prijs zou kunnen tegenvallen. Kies daarom voor een portal waar je uw wagen kan invoeren zonder verbintenis. Hierdoor kan je een te laag bod gewoonweg weigeren.
Kies welke aspecten voor jou het belangrijkst zijn: tijd, moeite of prijs. Bedenk ook dat het belangrijk is om de werkelijke waarde van uw voertuig te kennen, enkel dan kunt u altijd het beste uit een autoverkoop halen.

Deel dit bericht !

Met CarNet België verkoop je uw tweedehandswagen zonder enige kost.